SE*Scatters Yasmin har avlidit

//SE*Scatters Yasmin har avlidit

SE*Scatters Yasmin har avlidit

By |2017-01-24T22:26:19+00:0024 januari 2017|1 kommentar

Jag har fått den tråkiga nyheten att SE*Scatters Yasmin från Modellkullen avled plötsligt den 15 januari 2017 – 14 månader gammal.

Dödsorsaken är okänd. Jag ville att hon skulle obduceras, men pga ett misstag, eller i alla fall ett missförstånd, från djursjukhuset så skickades hon iväg på kremering. Förloppet gick snabbt – Yasmin blev dålig, fick svårt att gå och skrek några gånger innan hon dog. Enligt veterinären är det ”omöjligt att svara på orsaken till plötslig död, men primär misstanke hjärtsjukdom/tromb”. Då börjar man ju direkt fundera över misstänkt HCM. Och det kan ju tyvärr inte uteslutas i det här läget eftersom ingen obduktion är gjord.

Yasmins mamma Tilla kommer att HCM-testas igen så snart som möjligt. Och det vore ju önskvärt om fler nära släktingar kunde HCM-testas.

Men nu tankarna går främst till Jenny, Yasmins matte, som fick ha sin fantastiskt fina katt alldeles för kort tid.

En kommentar

  1. Ann Bäckdal 2017-01-29 vid 00:14 - Svara

    Borde man inte kunna anmäla Djursjukhuset för att man har skickat iväg Yasmin till kremering utan Jennys godkännande. Samt att man inte var beredd att undersöka Yasmin när Jenny ringde om att hon var orolig då Yasmin var så slö.

Lämna en kommentar