Idag är de fina kattungarna två veckor. Nu hasar de de omkring i bolådan. Tittar på oss. Ler. Eller – det känns lite som de ler. Ibland.

Hur som helst så är de väldigt fina. Och roliga. Kan titta på dem i evigheter!

Idag har vi varit på extra årsmöte och rasseminarium med Sällskapet Sibirisk Katt, SäSK. Halva Facebook var där! Jättekul att se alla IRL. Det här är ju människor som vi har att göra med i allra högsta grad – det är här vi har ägarna till kattpapporna till våra kullar, alla som stöttar när vi har frågor, alla som, precis som vi, vill att rasen Sibirisk katt ska förbli en frisk ras med medvetna uppfödare som tänker sig för både en och två gånger innan vi avlar på våra katter. Och de som inte är uppfödare lär sig om rasen och hur vi bäst tar hand om de katter vi har. Väldigt trevligt, väldigt lärorikt och väldigt viktigt! Jag önskar att alla som har en Sibirisk katt är eller blir medlem i föreningen. För sin egen och katternas skull!

Idag har vi hört Johanna Fager, som är med i SäSKs Hälsoråd, presentera resultatet av en undersökning man har gjort genom att ställa frågor till ägare av Sibiriska katter om hur katterna mår. På lång sikt kommer man att kunna kartlägga hur rasen mår. Spännande! Med de resultat vi hörde mer om idag tycks rasen vara välmående! Bra!

Sen berättade Anja Kanold , som är veterinär på Bagarmossens djursjukhus (och ägare till fem Sibiriska katter), om symptom och behandling av kattsnuva och diarré hos katter, alltså olika infektionssjukdomar. Även det lärorikt. Men lite deprimerande. Det visar sig att de flesta katter har en massa virus latent som kan bryta ut om katten bli till exempel stressad. Och då kan katterna i närheten också bli sjuka. Jobbigt om man har flera, eller till och med många, katter.

Sen kom vi hem och försökte ta bilder på katterna. Men de hasar fort som sjutton. Och piper. Och Tilla svarar genom att jama tillbaka och snabbt som bara den komma till undsättning. Man kan bli stressad för mindre. Hoppas bara de inte blir sjuka …

Chai 2 veckor

Chai 2 veckor

Sencha 2 veckor

Sencha 2 veckor

Lapsang 2 veckor

Lapsang 2 veckor