Solen går upp strax innan klockan 05. Det är då kattungarna vaknar och ruschar. Heja! Nu hoppar de även upp i sängen när vi sover. Undersöker ben och tår som inte är under täcket. Efter helgen stänger vi dörren. För hur söta de än är, så funkar det kanske inte riktigt att vakna då. Även om jag kommer att sakna Tillas ihärdiga buffande för att bli klappad.

Vad gäller annat i kattungarnas liv så har vi haft en knepig vecka. Messi har inte riktigt velat ge dem mat. Det är som att hon inte har haft så mycket mjölk. Det hänger förmodligen ihop med att flera av ungarna är mer och mer intresserade av annat som serveras också. Kansas äter torrfoder med glädje. Han är också störst av dem allihop. Han har fantastisk päls och det är bara att hoppas att det håller i sig. Sibbesträvt överhår. Snygg är han också!

Kansas

Kansas

Kansas

Kansas

Mississippi har haft en tutte högt upp, mot Messis armfästen (alla kattungar har ”sin” matplats). Det har varit ett dåligt ställe, dassigt med mjölk. Så lilla Mississippi har inte fått så mycket mjölk hon behöver. Hon har gått ner i vikt och i tisdags började hon kännas slöare än förut. Vi har stödmatat henne, eller snarare tvångsmatat henne, eftersom hon inte har varit ett dugg intresserad av att ens äta. Vare sig från Messi eller annat. Hon har varit lös i magen och hon har kräkts. Det har tagit enormt mycket energi från hela människofamiljen. I onsdags grät både jag och Dante när Mississippi var ynkligare än nånsin och Per åkte till Albano Djursjukhus med henne för att kolla vad vi kunde göra. De gav henne lite vätskeersättning och försökte ta blodprov som inte funkade. Mer tvångsmatning. Vi har såklart haft kontinuerlig kontakt med paret som har tingat henne och – igår när de kom hit så vände det plötsligt. Mississippi har sen dess försökt få mer mat från Messi, som bjuder till mer än förut, och hon är betydligt piggare. Idag har alla kattungarna rusat runt och lekt med varandra. Det känns jätteskönt och är ett positivt steg framåt. Idag åt hon mat med de andra också. Köttfärs med ägg och mjölkersättning och FortiFlora (magmedicin). Vilken lättnad!

Mississippi

Mississippi

Mississippi

Mississippi

Mississippi

Mississippi leker med mammas svans

Misssissippi

Misssissippi

Problemet är att så länge hon inte går upp så är det problematiskt. Hon MÅSTE äta. Jag önskar att hon och Messi kunde förstå oss och prata lite mer med varandra. Det går åt massor av tid på att kolla, väga, mata. Jag är optimistisk medan Per är mer pessimistisk. Jag tycker att hennes aktiva sida visar på väg mot tillfrisknande. Vi får se vad som händer under helgen.

Snygg-Texas har haft besök av en eventuell köpare och vi håller tummarna. Jag är helt övertygad om att han kommer att få en fantastisk tillvaro om han får flytta dit! Brorsor får han också, skulle passa honom utmärkt. Han leker mest med Kansas. Slåss och busar. Och sover ihop. Texas med sina snygga fläckar, Kansas med sin fina pälskvalité och stora tassar.

Texas

Texas

Hawaii är den mest nyfikna av dem allihop. Otroligt svår att fotografera. Hon rör sig mot kameran varenda gång man försöker ta en bild. Skuttar gärna omkring bland våra fötter och tittar frågande på en där nerifrån.

Hawaii

Hawaii

Hawaii

Hawaii

Det finns likheter mellan Florida och hennes halvsyster Sol från Rymdkullen. Ljus i ansiktet och med samma drag. De är också båda äldsta flickorna i sina kullar. Det ska bli väldigt roligt att se hur Florida utvecklas! Hon är busig och lite klumpig eftersom hon är i samma storlek som brorsorna. Hon svingar sig inte lika lätt mellan tygpallar och fotpall, men hon har definitivt styrkan. Bra storlek på tassarna vilket tyder på en redig benstomme som är bra. Idag låg hon och bråkade med sina egna tassar och svansen i säkert tio minuter, så sysselsättningsproblem har hon inte.

Florida

Florida

Florida

Florida

Sol 7 veckor

Sol 7 veckor

Vi lekte med ett kattspö en stund idag. Alla fem hoppade och skuttade. De stod på två ben och jagade allt vad de orkade. Flera av dem gjorde superskutt upp i luften och hamnade på alla möjliga sätt när de landade. De verkar aldrig få ont när de drösar i backen trots att det ser ut att bli rejäla dunsar.

Nu hoppas vi på Mississippis aptit och att hon orkar. Och att Messi fattar att hon måste bjuda till lite extra vad gäller just Mississippi.

Ska försöka skriva lite oftare så att inläggen blir lite kortare framöver :).

SAMSUNG CSC

Hawaii, Mississippi och Texas

SAMSUNG CSC

Alla äter!