Nån som har försökt att få sex pigga, fyraveckors kattungar att sitta stilla, titta åt samma håll och … le – samtidigt? Det har jag. Det gick inte så bra.

Har provat olika sätt.

I hage. Utan mamma.:

IMG_2217

”Okej! Jättebra! Men om jag ställer ner er så kanske ni kan sitta stilla. Bara en liten stund? Nähä. Messi, kan du komma ett tag?”

I hage. Med mamma.:

IMG_2223

”Tack Messi! Tror du att du kan få dem att titta hit litegrann? Och tänk om de inte somnade – vilka bra bilder det kan bli!!! Nähä.”

I stor kartong. Utan mamma.:

IMG_2247

”Hejhej! Titta hit! Vad roligt jag knäpper med naglarna! Alla på en gång. Och sitt stilla. Nähä. Vi testar nåt annat! Messi? Kan du komma hit ett tag?”

I stor kartong. Med mamma.:

IMG_2237

”Tack igen Messi! Men … Nähä.”

I hage. Med Tilla och Messi.:

IMG_2254

”Ni är jättefina! Allihop. Men man ser liksom inte ungarna. Kan vi … Nähä.”

Så nu kör jag på plan B. Kattungarna var och en för sig. Inte lätt det heller. Jag har tagit ungefär 200 bilder. Sparat 30. Resten är suddiga. De rör sig hela tiden. Men här kommer i alla fall de som blev okej.

 Sol:

IMG_2408

Luna:

IMG_2321

Venus:

IMG_2357

Nova:

IMG_2396

Jupiter:

IMG_2375

Stella:

IMG_2385

Svårt med fina ansiktsbilder på allihop, men det kommer! Dessutom ser en del av dem helt koko ut framifrån eftersom pupillerna inte riktigt är centrerade ännu. Undrar för övrigt vilken färg de kommer att få på ögonen … Men jag undrar fortfarande, efter 19 veckor, vilken färg tilla kommer få. Så det tar väl ett tag till innan man vet.

Vi har skärmat av en del av lägenheten (köket och matplatsen) så att de har lite större yta att röra sig på. Nu är det dessutom dags att börja med fast föda och att gå på lådan. Det är väl nu man ska ha is i magen och se till att tålamodet är stort. Men rätt som det är lossnar väl allt för dem!

Att ha de här små katterna här hemma är en ynnest och absolut inget att ta för givet! Igår läste jag om en uppfödarkollega som hade varit tvungen att låta en sjuveckors kattunge somna in. Han hade brutit benet illa och det var inget att göra åt det. Det är så himla sorgligt! Jag lider med uppfödaren och jag lider med den som sett fram emot att få ha den fina katten hos sig om några veckor.

I helgen kommer flera och tittar på ungarna. Det ska bli kul att se hur det går!