Vi bestämde oss ganska hastigt för att åka till Norge över midsommar. Tanken var att Tilla skulle få sin IC-titel (International Champion) innan vi parar henne nu i sommar, dessutom skulle Messi kunna bli GIC (Grand International Champion). Och det gick vägen. Det hade kunnat gå åt skogen. För att få vara med måste man göra veterinärbesiktning och det skulle ske innan 08.30 både på lördagen och söndagen. I morse vaknade jag, med öronproppar eftersom Messi löppratar hela nätterna, av att Per sa ”Nu är det bråttom! Klockan är tio över åtta.” Vi hade helt enkelt försovit oss. Och det var ju kanske inte så att vi åkt en himla massa mil för att sova …

Vi hann! Vi vann! Ja, redan igår var det klart att Tilla blev IC, men idag blev Messi GIC också. Hurra!

Det var en ganska liten trevlig utställning och det var kanske tio utställare med totalt ett tjugotal Sibiriska katter. Ja, totalt var det nog 200 katter. Det var kul att träffa uppfödare som vi inte har pratat med tidigare och det var roligt att träffa Kari från CarilloCat igen. Tilla kommer från hennes uppfödning. Hon berättade att båda Tillas föräldrar nyligen har kollats för HCM (hjärtsjukdom) med bra resultat. Skönt att veta! Vi pratade en del om kastrering med chip för honor. Det är något man kan göra istället för att ge fertila katthonor p-piller vilket ofta resulterar i cancer. Ska ta reda på mer om detta! (= Per fördjupar sig och blir expert. Fortsättning följer!)

Skönt att vara hemma igen! Texas har haft det bra med min äldste son och jag är så tacksam för att vi kunde lösa det! Han flyttar först på tisdag. Lite sorgligt, men jag tror att de äldre katterna litegrann ser fram emot det eftersom Texas börjar bli lite uppnosig. Han har ”attackerat” sina båda kompisar. Messi fräste tillrättavisande åt honom idag ”lägg av!”.

Häromdagen skrev Emi, som tillsammans med Erik har köpt SE*Scatters Kansas, om sitt nya liv med katt. Det är fantastiskt fint skrivet och jag hoppas att fler känner så här när de köper Sibirisk katt! Läs här.

Lite bilder från helgens utställning i Ski, Norge:

Messi på domarbordet hos Kristiina Rautio

Messi på domarbordet hos Kristiina Rautio

Messi - nybliven GIC

Messi – nybliven GIC

Tilla bedöms av Zvezdan Memedov

Tilla bedöms av Zvezdan Memedov

Synnøve och Kari i nominering hos Zvezdan Memedov

Synnøve och Kari i nominering hos Zvezdan Memedov

Synnøve, Elin och Kristin

Synnøve, Elin och Kristin

Lille (N)CarilloCat Filos gick hem hos domarna

Lille (N)CarilloCat Filos gick hem hos domarna