De små kattungarna, Sencha och Lapsang, anar inte att de snart ska flytta till andra hem. Lika lite förstår Messi, Tilla och Chai. De ska ju också flytta … Fast med oss. Till hus. Till Huset.

Jaja. Alla katterna är däremot väl medvetna om det otäcka ljudet när man gör en låda av en sinnrikt konstruerad pappskiva. Då rusar de iväg. Sen kommer de tillbaka och dansar i dammet bakom borttagna böcker innan hela bokhyllan ska skruvas isär. Oavbrutet förändringar. Igår sålde vi Dantes loftsäng och nu har han flyttat till bäddsoffan i de äldre pojkarnas före detta rum. Småkatterna sov med honom natten till idag. Tilla kom dit och la sig så att de fick mat. Jodå – de diar fortfarande. Och Tilla tillåter det. Hon är väldigt mycket mamma. Mindre lekfull än innan ungarna och vi längtar lite tills hon blir sig själv, eller nåt, igen.

Det känns som katterna är trygga. De har varandra och oss och vet att det alltid finns mat och att lådan töms när den ska. De har en kattmamma och en kattant som gillar varandra. Det behöver väl kanske inte vara så mycket svårare än så! Men det känns ändå bra att bli den lilla familjen igen. Utökad med Chai. Det är kul!

spegelbild

Lapsang möter sin spegelbild, en läskig typ!

sencha

Nyvaken Sencha

sibbestyle

Messi praktiserar sibbestyle