WOW!

Fem kattungar!

Jag var på en trevlig middag igår, torsdag, var hemma 23.30 eller så. Kom hem till Per vid datorn, Dante som sov och Messi som jamade. Det visade sig att hon hade väntat på mig för att samla oss så att hon skulle kunna visa oss den plats hon valt att föda på. Min garderob. Tyckte hon. Vi höll inte med. Visade henne bolådan. Så hon gick dit. När klockan var 02 flyttade Per in lådan till vårt sovrum. 03.30 vaknade jag av ett pip. Samtidigt sa Per ”Första ungen är född!”. Det visade sig att det också var den största ungen – 104 gram. De andra fyra föddes inom två timmar.

Vi tror att det är två hanar och tre honor. De är jättefina!

Messi var superduktig, men jag måste säga att Tilla imponerade stort. Det är precis som hon tror att det är hennes ungar. Och hon har allt utom en sak – maten. Hon hjälpte till på alla sätt – slickade ungarna så fort de kom ut, bet av navelsträngen, värmde de små katterna, stöttade Messi. Och … åt moderkaka. Yummie. Not. Men säkert jättenyttigt. För en katt.

Nu klättrar de små på henne lika mycket som på Messi, som ju trots allt har mjölkbutiken.

Men nu är det nog dags att sova för oss allihop. De tar på krafterna att vara vaken ett antal timmar på morgonkvisten.

Vi är glada att Messi, Tilla och ungarna mår bra.

Och vad ska ungarna heta då? Det blir stat-tema. Honorna heter Florida, Hawaii och Mississippi medan hanarna heter Texas och Kansas! Tjo!

Vi och Tilla blir väckta av att  Messi har fött en unge

Vi och Tilla blir väckta av att Messi har fött en unge

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Messi myser med ungarna och Tilla efter förlossningen

 

SAMSUNG CSC

Livet som kattmamma

Livet som kattmamma

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC