I fredags blev ungarna 12 veckor. En evighet och hönsblink i ett. Tänk vad de har lärt sig under den här tiden … Att klara sig själva.

De är så himla fina allihop! Söta, snälla, trevliga och rastypiska. Jag är så tacksam att vi har haft dem här! Lika glad är jag för alla dem som får hem vem som helst av de här härliga katterna!

Vi har lärt oss massor av att ha den här kullen också! Att Mississippi blev sjuk lärde vi oss mycket av och det är så skönt att hon tycks må bra nu! Hon är otroligt kelig och hon börjar spinna bara man närmar sig. Väldigt gulligt.

En annan sak vi lärt oss är att vara lite snabbare med att välja köpare även till de katter vi tänkt oss som avelskatter. Nu sitter vi ju här med Texas – han som har en otroligt snygg teckning och är en supermysig katt. Att han fortfarande inte är tingad beror på tusen saker. Veckorna gick medan Mississippi var sjuk, sen fanns det intressenter som hoppade av. Det berodde inte på katten utan på att köparna tänkte en gång till. Bra ändå! (Nån skulle flytta, en annan hade fler djur att ta hänsyn till, en tredje skulle resa bort hela sommaren).  Och veckorna gick. Igår hade ett trevligt par från Enskede här men de ville ha honom som utekatt och det vill inte vi.

Det finns ju såklart ett alternativ – att vi behåller honom. Det är inte enligt planen kan jag säga. Alls. För oss är planen viktig. Den ser ut ungefär så här:

Numero uno – katterna är friska och glada

Para Tilla i slutet av juli/början av augusti

Para Sol under hösten. Behålla en av eventuella honor från kullen. Då är Messi 3,5 år och Tilla 2 år. Så har vi tre katter.

Sen skulle det ju vara roligt om en eventuell hane från en av Tillas framtida kullar, parades med en av Sols eventuella honor nån gång. Så kanske vi kunde ha en fjärde honkatt om ytterligare några år. Men det får vi se. Och nu har vi som sagt ett lyxproblem med snygga Texas. Tyvärr verkar det väldigt knepigt att behålla honom för avel. Lite för många fertila katter under samma tak. Inte vår grej.

Å andra sidan är som sagt Texas en fantastisk katt och vi kan ju såklart ha kvar honom som kastrat! Sånt måste man ju också räkna med som långsam uppfödare :).

Men vi börjar med att ställa ut Tilla och Sol i Uppsala nästa lördag. Sen ställer vi ut Tilla och Messi (som är snyggare än nånsin, trots kattungar och sommar då det ju inte är helt ovanligt att de blir tunna och att pälsen tunnas ur) i Ski utanför Oslo under midsommarhelgen. Så hoppas vi att Tilla blir International Champion och Messi blir Grand International Champion. Men det vet man ju aldrig …

Och så lite blandade bilder…

Texas

Texas

Texas

Texas

Texas

Texas

Texas

Texas

Florida

Florida

Hawaii

Hawaii

Hawaii

Hawaii

Hawaii

Hawaii

Hawaii

Hawaii

Texas

Texas

Texas

Texas

Texas

Texas

Messi och Kansas

Messi och Kansas

Kansas

Kansas

Messi

Messi

Mississippi

Mississippi

Mississippi

Mississippi

Florida

Florida

Tilla

Tilla

Mississippi

Mississippi