Egentligen ogillar jag att ursäkta att jag inte har skrivit på ett tag. Min älskade pappa dog i fredags … Så. Nu vet ni. Men nu ska jag fokusera på katter en stund.

Nyss hyschade Per åt katterna. Det hjälpte inte mycket. De är galna. Inte på riktigt, men på kattungars vis. De springer kors och tvärs varje vaken sekund. De slåss. De piper. De äter som attan. De växer! Och – de sörjer inte en sekund. Men deras sorglösa skutt lindrar.

Vi har kattleksaker i hela lägenheten. Klösbrädor, bollar, tygmöss, papperstussar, prasselrör. Ja, hela sortimentet. De har inga sysselsättningsproblem. Och när de inte jagar varandra så slåss de. Eller slickar varandra. Väldigt rart!

tre

Tre systrar högst upp i trädet. Två kan komma ner. En piper. (Luna)

gruppfoto

Hallå? Titta hit! Luna? Stanna kvar. Äsch, hon gick.

tassmessi

Snyggaste morsan i stan! Vacker tasshållning fram. Värre bak …

vackratilla

Vackra, vackra Tilla!

Ja. I övrigt så är vi otroligt glada för att vi har hittat en fodervärd till Sol. Hon flyttar till en trevlig familj i Bromma där hon även får en kompiskatt – farbror Eskil. Nu är det bara finaste Jupiter kvar. Vi har inte lagt så många strån i kors eftersom vi inte har vetat riktigt hur vi vill ha det med honom. Det lutar dock mer och mer åt att sälja honom för avel. Blir fina kissar efter honom, tror vi!

Vi var på Bromma Zoo i söndags. Köpte en himla massa Ever Clean och nu längtar jag verkligen efter att få börja använda det igen. Har haft Extreme Classic ett tag och det gillar jag icke. Tycker det luktar mer. Per tycker att jag är tramsig, men jag vet bättre 🙂

Alla katter har förresten börjat gå på stora lådan. I samma veva har Messi bestämt sig för att hon ska gå på den lilla. Hallå? Egen toalett? Jo, jag tackar.

Alla katterna går upp i vikt ”enligt sin kurva”. Jupiter väger nästan lika mycket nu som Tilla gjorde när hon kom hem till oss. Han är en riktig katt! Luna är minst, men äter väldigt mycket … Vansinnigt söt! Nova är mest nyfiken och busigast och attackerar våra fötter när vi går förbi. Sol är största honan och väldigt, väldigt fin. Vi känner att det var bra att vi valde henne som avelskatt. Venus är snygg och rolig med integritet. Hon är kinkigast med maten men gillar köttfärs, precis som alla de andra. Annars är keso med äggula hennes nya favvo. Stella är nyfiken och gullig. Hon är bra på att klättra och är jättefin.

Nu har Messi just ätit blötfoder och ropar på ungarna att det är dags för dem att äta. Sen sova. Jag följer deras exempel. Borstar tänderna i stället för att äta, dock.