Experthjälpen tillkallad. En av de mest erfarna vi känner – Marie B – har varit här och kollat på våra småkatters … Eller – på våra småkatter, helt enkelt.

Hon konstaterade att ettan är en flicka. Tvåan är en flicka. Trean är … en flicka. Fyran är en flicka och det är såklart femman också. Så Tilla – the mother of girrrls. Hon har fått sammanlagt 8 flickor i två kullar … Inga pojkar.

Och hur vet man nu om det är en flickkatt eller en pojkkkatt? Jo. Om man liksom lägger upp den lilla kattens svans på ryggen (kattens rygg …) så ser man under svansen tvenne ”öppningar” det första är rumphålet och det andra är snopp eller snippa. Snopp är en prick och förblir så medan snippa blir en springa om man alltså lägger svansen på ryggen. Ni fattar? Så enkelt! Man lär sig nya saker varje dag!

Detta gör att temat för namnen måste bytas ut. Det vi hade tänkt funkar inte för fem kattflickor. Så det kommer nog dröja ytterligare några dagar innan nåt nytt tema är på plats. (Och ni som råkat få ta del av det förra temat – håll klaffen är ni snälla. Det kommer fler kullar i framtiden!)

IMG_3513

Det är så här de blir större …

IMG_3506

Flickorna