Börjar med en förklaring. Vi har haft problem, stora problem, med vår huvuddator. Det är där vi laddar ner alla bilder. Därför – inga bilder. Och inga bilder gör att det är trist att skriva och förmodligen att läsa också.

Vi har i alla fall haft semester och katterna har haft kattvakt i äldste sonen och hans flickvän i deras nya, inte särskilt stora lägenhet. Det gick bra! Trots att balkongdörren på bottenvåningen inte fick öppnas hos dem på grund av rymningsbenägna katter. Jaja. De blev nog glada när vi kom och hämtade dem. Både kattvakterna och katterna 🙂

Vi kom hem från Småland häromdagen. Dit har vi tagit Messi förr. Hon tycks känna igen sig. För Tilla var det däremot premiär. De beter sig så olika. Messi är verkligen en katt. Tilla har instinkter som en katt(unge) men ibland undrar jag om hon tror att hon är människa. Hon är så bedårande naiv. Medan Messi kollar läget för att få kontroll på nytt ställe, så börjar Tilla jaga flugor. Det är väldigt sött. När solen går upp kommer Tilla och ber om mys, Messi lägger sig vid mina fötter och tycker att lite värme räcker. Inte behöver hon bli kliad och klappad. Tilla äter nästan allt, medan Messi är lite mer kräsen. Å andra sidan pratar Messi med oss. Hon berättar om hon vill nåt genom att jama på olika sätt. Vi hör om hon bara säger hej eller om hon faktiskt vill nåt. Intressant.

Messi har verkligen vuxit till sig och det ska bli spännande att se hur det går på Top Cats utställning i Sollentuna i morgon. Hon fick sina poäng och kokarden i Västerhaninge för två veckor sen. Då hade vi med Tilla också. Det gick bra. De delade bur och jag hade sytt burskynke för dubbelbur in i det sista. Det blev fint. Om jag får säga det själv? Är inte så mycket för de glansigaste burskynkena. Vi kör med mattgrönt linne. Passar katternas färger perfekt!

Tilla kommer vi nog inte att ställa ut särskilt mycket mer innan hon blir 10 månader. Hon har värsta sommarpälsen och ser allmänt spetig ut. Hon har vuxit på längden och jag hoppas verkligen att bredden kommer snart. Just nu ser hon inte så bra ut. Men hon är väldigt fin ändå!

Och Sol har bott på kattpensionat med sin medkatt Eskil, medan hennes fodervärdsfamilj har varit på semester. Det har gått bra och hon var kelig som vanligt när familjen kom hem igen. Vi ska dit och se henne snart. Ser fram emot det. Det ska bli riktigt spännande att se hur hon utvecklats. Jag tror det är en superkatt på alla vis!

Ja. Återkommer efter utställningen och hoppas verkligen att vi får fart på den andra datorn inom kort!