I morgon blir kattungarna tio veckor. Människobarn i samma ålder har man precis lärt känna när de är tio veckor, de här små djuren ska snart lämna oss … Eller i alla fall två av de tre. Chai stannar ju hos oss (hon håller just nu på att skrämma skiten ur sin mamma Tilla genom att dyka upp på oväntade ställen och skrämmas. Ska bli spännande detta med tre katter!)

Chai

Chai

Vi har haft en underbart härlig och väldigt ledig jul! Tyckte mycket om det vackra vädret och bitande kylan dagarna precis efter julafton! Vi har haft en massa kattbesökare också. Alltid lika trevligt! Våra andra kullars Rudolf (Kansas) Erik och Emi, Wildas (Mississippis) Lina och Jakob, Sols hela familj med Alexandra, Henrik, Cedrik och Klara och sen har vi ju haft Emelie och Dick här som har hälsat på sin Sencha också! Birgitta och Cecilia som Lapsang (som ska heta Asta) flyttar hem till, träffade vi oförhappandes på gatan på självaste julafton! Sen blir vi ju kontinuerligt uppdaterade med bilder från de flesta av de andra katterna. Väldigt kul att se hur de utvecklats!

Det här med hur de reagerade på nyårsnattens oljud har vi ingen aning om. Vi var inte hemma. Men vi kan ju gissa. Tror att de sov i godan ro vid den tiden. Kanske vaknade de av smällarna, men de sov när vi kom hem några timmar efter tolvslaget. Och de verkade helt opåverkade. Med tanke på att Chai jagar dammsugaren så är jag inte ett dugg orolig.

Lapsang ligger på Messi som ligger på Pers ben. Ja, sen reste sig Messi och Lapsang ramlade ner på golvet ...

Lapsang ligger på Messi som ligger på Pers ben. Ja, sen reste sig Messi och Lapsang ramlade ner på golvet …

Tilla slickar Sencha

Tilla slickar Sencha

Ungarna har börjat få tonårsutseendet. Oproportioneliga och eländiga. Men det är ju en del av livet det också. Även för katter.

Tycker att alla tre kattungarna har blivit tuffare. Förut var det Chai som stod för alla busstreck, nu är det gånger tre. Men, ett typiskt scenario är följande:
I sovrummet. Klockan är 06.25.

Chai skuttar in i rummet. Springer en runda under sängen. Leker med lampsladden i tre minuter. Sen hör man henne hoppa upp i sängen. Ja, alltså – hon klättrar upp på sidan av sängen. (Jag vaknar ofta av att hon tittar på mig över sängkanten när hon är på väg upp.) Nu är det sänglek en liten stund. Hoppa, hoppa. Bita lite i en tå. Slicka lite på en vad. Puttas och buffas lite i största allmänhet. Vid det här laget brukar dessutom både Sencha och Lapsang ha kommit in och gjort samma procedur med svängen under sängen för att kolla lampsladden. Så nu har vi tre små söta katter skuttandes. Allt medan de två äldre kattslingarna sover som stockar, nöjda med att ha barnvakter en stund.

Nu börjar del två i leken – jaga gardin från fönsterbräda. Chai hoppar från sängen till brädan för att göra det som är bland det roligaste i hela världen just då – riva och dra i gardinerna. Kanske försöka klättra. Sen hoppar Lapsang över. Tar hand om den andra gardinen. Allt medan Sencha står på golvet och fightas med den del av gardinen som eventuellt hänger ner så att hon precis når den. Jodå – vi har gjort en knut på båda gardinerna. Annars hade de nog stått och svajat högst upp på gardinstången för länge sen. Vid det här laget har vi vaknat. Gått upp och lagt upp mat. Mission completed för katterna. Allt de ville var ju att äta. När de slickar rent tallrikarna så kan vi somna om. Åtminstone tills det är dags för mat igen … Men snart börjar vi ju jobba igen och då ser väl rutinerna lite annorlunda ut.