Idag tänkte vi att det kanske var bättre om småkatterna skulle vara i den mindre inhägnaden (kök, matplats) eftersom de skulle vara ensamma en längre stund än i går.

För det första har jag aldrig sett dem så vilda förr. De kutade som skållade troll och jag, som hade i uppgift att ta bilder av Sol och Jupiter – våra framtida avelskatter, hade ett evigt sjå med att få dem att sitta stilla. Erkänner gärna att de bästa bilderna togs när de var på väg att somna. Det var alldeles efter den gemensamma familjemåltiden. Åtta katter kring ett fat med köttfärs.

IMG_2956

Åtta katter – stor tallrik. Mycket köttfärs.

För det andra verkade de framåt kvällen vara urless på att bara få titta ut genom gallret. Så de började i ett fall (Sol) klättra och i andra (Nova) putta på staketet. Ungefär samtidigt som Sol kommit till toppen av gallret, så hade Nova banat väg för alla övriga syskon. Så de gick i led ut från sitt ”hem”. Vad ska man säga? Driftiga, nyfikna katter är ju roliga. Men man undrar var det ska sluta.

Vi har i alla fall öppnat upp för den större ytan igen. och nu får vi väl ha det så här. Det blir ju jättejobbigt att leta kattungar annars 🙂 Bortskämda? Javisst!

DSC01926

Sol i har klättrat till toppen. Hade hon varit en hane hade Ikaros kanske varit ett bra namn? (För hur skulle hon ta sig ner hade hon tänkt?)

Vad gäller bilderna på Sol och Jupiter så tog jag nya senare på dagen. De finns på Facebook. Men jag kan ju visa de sömniga bilderna här … De är ju så söööta!

IMG_2914

Snyggkillen Jupiter! Men kolla ögonen – de håller på att falla ihop av trötthet …

IMG_2947

Storasyster Sol är också trött!

Och nu, mina vänner, är även jag trött. Ska lägga mig i bokhyllan och sova tror jag. Eller under soffan. Eller inte.