Idag har vi varit och hälsat på Sol hemma hos sin fodervärdsfamilj. Ärendet var lite speciellt – vi skulle kolla om Sol visade några tecken på dräktighet. Och jo då! Hennes små bröstvårtor har gått från att vara odräktigt ”hudfärgade” – alltså vita – till dräktigt smultronröda. Typ. Skillnad mellan före och efter i alla fall.

Sol 2015-03-21

Det har alltså gått tre veckor sen Sol och Quintus (Amulet Manchzhury) träffades och det är då man kan se de här tecknen. Nu kan vi bara vänta. På att det är nåt därinne. Hon kan ju vara skendräktig. Nåt kan gå snett innan det är dags att föda. Men inte ska man väl måla fan på väggen – i de allra flesta fall går det ju finemang!

Kullens stamtavla i PawPeds
Kullens stamtavla i FindUs

OM det blir kattungar så kan de bli hur trevliga och fina som helst! Båda de blivande föräldrarna är superfina! Goldenkatter båda två, så det är stora chanser att kattungarna också blir goldenfärgade. Och faktum är att de två är väldigt lika varandra. Intressant blir det!

Sol 2015-03-21

Sol 2015-03-21

Sol 2015-03-21

Sol 2015-03-21

Sol 2015-03-21

Sol 2015-03-21

Det är alltid jättekul att se Sol. Hon har utvecklats så himla fint och vi är så otroligt glada för att hon bor bra hemma hos Alexandra och Henrik och deras barn. Och kompiskatten Eskil. Och att vi bestämde oss för att ”spara” henne. Sol föddes som första katt i Messis första kull. Pappa till kullen var S*Milashka’s Hedeon. Först trodde vi att Sol var en han. Sen insåg vi att vi sett fel. Det var ju vår första kull, så vi hade inte riktigt koll på allt :).

Sols mamma Messi

Sols mamma Messi

[line]

Förra helgen var vi hemma hos Helén Danielsson och hennes katter. Just nu har hon en kull med sex kattungar. Plus tre vuxna katter, varav en alltså är mamma till de sex. En annan är mormor. Jättefina katter allihop, men jag blev nog lite kär i en av dem – en liten flicka som ska få namnet Princessa. Det visade sig att det är den Helén kommer att behålla. Det gläder mig eftersom det med största säkerhet betyder att jag kommer att få träffa henne igen på utställningar! Trevligt! Det är alltid spännande att följa katter! Se hur de utvecklas. Men det var också intressant att inse att vi lärt oss en del om kattungars utseende. Vi gissade rätt på vilka som var pojkar och flickor till exempel.

Nästa helg är det årsmöte i Sällskapet Sibirisk Katt och det ska bli trevligt att träffa alla kattvänner! Så lär man sig ju en massa också! Det ser vi fram emot!