Idag har vi varit på kattutställning. Sol, Messis fina unge, skulle ställas ut för första gången. Vi har ju henne på foder hos en familj i Bromma och tanken var att i alla fall matten i den familjen skulle följa med, men magsjuka satte P för det. Synd. Vi var lite oroliga för hur Sol skulle hantera att vi skulle umgås utan hennes egentliga familj en hel dag. Tack och lov så är Sol en av de coolaste katter vi träffat så det gick bra! Hon gillar inte att åka bil – piper lite – men sen var hon hur snäll som helst! Jätteskönt eftersom det eliminerar all rädsla för att hon skulle bli en dassig mamma i framtiden … Jo, vi valde ju henne som avelshona både för att hon var snygg som lite yngre, men också för att hon var supermysig redan då.

Domaren tyckte att Sol var en väldigt fin katt och hon blev bedömd EX1. Hon blev sen även nominerad till panel – hon valdes alltså ut av domaren att representera hennes goda omdöme i slutet av utställningen. Väl där så tyckte vår domare fortfarande att Sol var bäst. De två andra hade kanske inte lika gott omdöme – de valde fel katt 🙂

Jag är ganska säker på att Sol sover gott i natt – ett riktigt äventyr att åka iväg och ”umgås” med andra katter och människor en hel dag.

Sol utställning 2013-10-06

Sol vilar i buren

Sol bedöms av Marina Vinkel

Sol bedöms av Marina Vinkel