Man vet ju aldrig när det är dags för en katt att föda. Dag 65 är genomsnittligt. Från dag 58 är chansen större att de överlever. Sen får de ju inte gå för länge heller.

Sol är en omtänksam mamma. Föder under en långhelg, mitt på dagen, på dag 63. Tack! Det gjorde det ju så mycket lättare för oss att delta hemma hos Alexandra och Henrik som är fodervärdar tillsammans med barnen Cedric och Klara. Och fort gick det. Hon började visa tecken på att vilja föda vid lunch. Första ungen kom 14.10 och den femte 16.41. Fem fina ungar med mycket bra vikter. Den minsta, som föddes först vägde 100 gram och den tyngsta 112. Bra!

Det där med färger och kön är knepigt i början. De är blöta = mörkare än sen, när de torkar. Och könen … inte helt tydliga, om man säger så. Vi tror helt ovetenskapligt, att de tre förstfödda är gossar och de två andra flickor. Vi är helt säkra på att den första lille är golden. Han är i alla fall ljusast. Men vad vet vi? Imorgon kan han vara flicka. Och inte golden. Spännande! Om man ser det på det positivt.

Huvudsaken är ju nånstans att de mår bra. Både mamman och barnen.

Vi är osäkra på om det kanske kommer ytterligare en liten. Det kändes så på Sols mage innan vi åkte från Bromma, där Sol bor. Men hon verkade lugn och gav di innan vi drog hemåt, så vi får väl se om det kommer ytterligare unge/ungar. Tror dock att fem räcker :).

Dagens roligaste kommentar var i alla fall när Klara, 9 år reflekterade över röran med blod och stök i bolådan – ”Det ser ut som en brottsplats!”

Sol och kullen

Sol och kullen

Sol och kullen

Sol och kullen

Sol och kullen

Sol och kullen

#1

#1

#1

#1

#2

#2

#2

#2

#3

#3

#3

#3

#4

#4

#4

#4

#5

#5

#5

#5