Nu har vi bara våra tre katter här hemma. Messi, Tilla och Chai.

Tilla har gått och jamat lite, förmodligen efter de andra två ungarna som nu har flyttat härifrån till nya hem. Det går bra för dem. Sencha håller på att bekanta sig med sin kattkompis Kira och det får väl ta den tid det tar … De käkar i alla fall ihop och det är ju bra! Jag kommer ihåg när Tilla kom. Det tog två dagar för henne och Messi att bli ”vänner”. Det blev de över bollrännan och matskålen.

Lapsang, som jag måste lära mig att kalla för Asta, går det också bra för. Hon ska ju bara vänja sig vid andra människor och det gör hon snabbt. Katter är ju krassa på det sättet – får de bara mat och kärlek så går allt bra.

Chai är underbart söt! Hon har också en egenhet som ingen av våra andra katter har haft lika tydligt. Hon går och pratar hela dagarna. Hon berättar verkligen att hon vill nåt eller tycker nåt är knas eller kul. Ibland är det väldigt svårt att förstå vad hon menar, men just nu tror jag att det handlar mest om att leka. Hon saknar nog sina lekkamrater mest av alla. De andra katterna är mest ”Stora katten” och ”Mamma”. Med Stora katten, Messi, kan man leka till en viss gräns, sen sätter hon P för vidare lek och blir hårdtassad och markerar att det inte är kul längre och att det minsann är hon som har sista ordet. Tilla funkar, fortfarande, som mjölkcentral och det ska bli intressant att se när det slutar. Hon är så himla mycket mamma och jag tror att det liksom är hennes kall.Hon har ju alltid varit sån, också med Messis kattungar. Det ska även bli spännande att se hur det kommer bli i nya huset som vi börjar flytta in i om en vecka ungefär. Det kommer finnas stora springytor och det kommer att vara många vrår att undersöka. Så då lär de få börja om med hur hierarkin ska se ut och vem som bestämmer.

Vi får ofta frågor om Sibiriska katter eftersom vår hemsida dyker upp tidigt när man söker på ”Sibirisk katt” på nätet. Per går ju Pawpeds G3 som är den sista kursen de har. Det är mycket om avel, mat, hälsa, beteende och genetik. Kursen är 12 veckor utspritt under 17 veckor och det krävs att man löser uppgifter varje vecka som tar kanske sex timmar/gång. Mycket tid. Men Per är duktig, trots jobb och flytt! Och det är väldigt intressanta frågor som tas upp. Vi hade tänkt att vi kanske skulle ta upp en del av det som ingår i kursen här. Också för att berätta om hur vi, som uppfödare, tänker. Vi börjar med detta lite mer aktivt när vi har kommit i ordning efter flytten!

Chai

Chai

Chai

Chai

Chai

Chai

Messi busar med Chai – Tilla tittar på

Messi busar med Chai – Tilla tittar på

Messi busar lite med Tilla

Messi busar lite med Tilla

Messi

Messi

Tilla

Tilla

Chai

Chai

Chai

Chai

Chai

Chai

Tilla tvättar Chai

Mamma Tilla tvättar Chai

Messi

Messi – den stora katten …

Chai

Chai

Chai

Chai