Trötta katter här hemma idag. Kanske har helgen varit tuff? Vi hade en hund här i lördags och den skulle ju vaktas så klart. Man vet ju aldrig om den attackerar. Fast i just den här hundens fall känns en attack löjeväckande. Vi talar nämligen om en mops som är drygt 15 år.

Messi, som har träffat den här hunden tidigare, gömde sig under soffan och väntade på ett lugnare läge. Tilla, som fick hälsa på hunden när jag höll i henne, fräste och sprang snabbt upp i högsta klösträdet, la sig där och stannade på tryggt avstånd hela kvällen. Hunden märkte nog inte ens vilket sjå katterna hade.

Just nu ligger Tilla bredvid datorn och sover som en stock. Hon vaknar bara när det är nåt okänt ljud som intresserar henne. Messi ligger och under badkaret och sover. Jag hoppas att hon inte väljer det som ställe att föda kattungarna på om en dryg vecka. Det skulle vara riktigt jobbigt. Vet inte hur vi skulle få ut ungarna därifrån. Vi har i alla fall fått tag i en bolåda som en kompis hade till sin huskatt när två kullar skulle födas. Tänkte göra i ordning lådan idag och ska på nåt sätt försöka få Messi att gilla den. Skulle inte förvåna mig om Tilla väljer att ha den som bostad istället …

tilla_datorTilla sover