En gång om året är det en kattutställning som heter Scandinavian Winner i något skandinaviskt land. I år är den i Sverige. I Norrköping. Vi är här. Katterna som är med har kvalificerat sig på olika sätt beroende på ålder och så. Messi är kvalificerad att delta tack vare att hon är International Champion.

Så igår åkte vi till Norrköping. Messi satt tyst i buren hela vägen. När vi kom fram tittade hon sig nyfiket omkring i hotellrummet och strök sig mot våra ben. Hon löper …

bild kopia 4

Messi äter med svansen snyggt placerad

I morse vaknade vi innan väckarklockan ringde 07.15 när Messi kom upp i sängen och ville mysa med oss. När vi väl hade vaknat så la hon sig och tittade ut genom fönstret på Motala ström.

bild kopia 5

Så åkte vi till Stadium Arena och här är det en väldig massa katter och jag, som är lite allergisk, började genast nysa. Vi har alltid med oss allergitabletter så nu är det bättre!

Det är nästan 20 domare som dömer och det är över 50 Sibiriska katter. Innan Messi ska upp så är det drygt 30 andra katter som ska dömas.

bild kopia 6

Per sitter i solen och räknar ut hur länge vi måste vänta på ”vår” tur

Messi är verkligen en fin katt! Hon har alltid fått fina bedömningar. Proportionerna är bra och hon har ett jämnt humör. En bra katt! I början när vi var på utställningar så var hon stirrig, nu är hon kolugn. Lägger sig tillrätta och somnar.

bild kopia 8

Nyfiken Messi undrar vad som händer runt omkring

 Vi har en katt, Sivan, som konkurrerar med Messi. Och Messi är inte den vinnande katten. Sivan är golden, pälsrik och väldigt, väldigt lätt att hantera. Sivan har fått bättre bedömning än Messi tidigare, så vi vet vad som väntar. Nåja. Det är trevligt att vara här i alla fall. Vi pratar med folk vi aldrig träffat och för en stund sen träffade Tillas systers ägare. Det visar sig att även Tuva, som systern heter, är spetig och tunn och tonårig i kroppen. Lite skönt att veta att det ligger i släkten! Men jag måste ju trots allt säga att det hade varit väldigt trevligt att vara hemma också.

bild kopia 7

Messi och Tilla i den miljö de trivs allra bäst!!!