Idag har hela kullen varit på en liten utflykt till veterinären. Med betoning på liten, för vi har väl inte mer än 150 meter till vår lokala veterinär, Anette på Sjöstadens Veterinärpraktik. Det är väldigt behändigt att ta alla ungar i en transportbur och ta en promenad på någon minut.

Det var alltså dags för den första vaccinationen för Amerikakullen. Och så passade vi på att även göra ID-märkningen. Det gick jättebra och ingen av ungarna reagerade nämnvärt på att bli stucken två gånger i nackskinnet.

Mississippi har varit på Albano en gång och hos den här veterinären en annan gång tidigare – för de övriga var det första utflykten utanför hemmet! Det var också skönt att höra veterinären kommentera Mississippis hälsa ”Ja, det verkar ju i alla fall gå åt rätt håll, och hon har ju börjat få hull igen!” Hon tyckte inte det var nån idé att ta blodprov eftersom så små katter har väldigt tunna blodkärl och det är svårt att sticka rätt. I slutänden är det dessutom svårt att veta vad det var. Det är bättre att vänta och göra en ordentlig undersökning när katten är större, ett halvår eller så. Veterinären tyckte att vi skulle se Mississippi som frisk tills vidare! Skönt!

Mississippi får vaccinationsspruta

Mississippi får vaccinationsspruta

Kansas vaccineras

Kansas vaccineras

Hawaii är nyfiken på veterinären

Hawaii är nyfiken på veterinären