Nu har jag (Per) äntligen tagit examen i PawPeds G3-kurs. Kursen slutade egentligen i februari, men mitt avslutande projektarbete drog ut lite på tiden, och nu har jag fått beskedet att alla moment är godkända.

Det är en ganska omfattande distanskurs på 12 läsveckor och några återhämtningsveckor. Den började i oktober förra året och sträcker sig alltså över fyra månader (eller lite mer om man gör som jag) och har krävt en hel del tid. Uppskattningsvis har jag lagt ner minst sex, sju timmar i veckan i snitt – kanske mer. Men det har varit mycket lärorikt och roligt. Det har handlat om allt möjligt – anatomi, beteende, näringslära, reproduktion, infektionssjukdomar, avelsplanering, populationsgenetik, hälsoarbete, ekonomi och mycket annat.

I det avslutande projektarbetet gjorde jag en ganska omfattande näringsjämförelse av tre blötfoder för kattungar. Något jag eventuellt kommer kunna skriva lite mer om här på bloggen framöver. Vi får se. Det skulle också vara roligt att kunna ta upp några andra intressanta ämnen från kursen.

Nu får det nog räcka med katteori i den här omfattningen för ett tag framöver. PawPeds har i alla fall i dagsläget inga fler kurser efter G3:an. Så nu blir det mer fokus på att kunna utnyttja de nya kunskaperna i praktiken.

G3RibbonSmall