Det är ju helt fantastiskt det här med kattungarna. Man lär sig så mycket om kattens själva väsen. Beteendet får, åtminstone delvis, en förklaring. Är inte säker på att jag kan ge konkreta exempel, men det känns som jag mer och mer fattar hur katten är funtad nu när vi har ungar att följa på så nära håll. Och ungarnas mamma. Och styvsyster.

De är så små. Just nu kämpar de med sina små klor om att få bästa platsen vid ”matbordet”. Kanske har de hittat just sin plats redan. Vet inte. Vi är ju inte där hela dagarna. Emellanåt verkar de i alla fall nöjda och sover. Då lämnar Messi deras lilla hög av kroppar som värmer varandra och går på korta utflykter till 1) matskålen 2) vattenskålen (och här ser vi förundrat på hur hon stjälper i sig en himla massa vatten. Hon som aldrig nånsin har druckit en droppe när vi har sett det.) 3) lådan. Så hör hon hur en av ungarna piper till och då rusar hon tillbaka för att rädda dem. Oftast lägger hon sig med ena tassen över den som just pep. Antar att det ger dem både värme och trygghet. Så lägger hon sig tillrätta när högen av kattungar börjar kravla åt olika håll.

messiplussex

Messi och ungarna

di

Liten katt äter

Ledsen att vissa bilder är mörka. Vill bara inte ha för ljust i bolådan. Använder aldrig blixt och är ändå oerhört glad och lite förvånad över att iPhonens kamera är såpass bra även när det är lite mörkare. Vi har en liten digitalkamera som jag nästan aldrig använder nu mer. Telefonens kamera är bättre. Hm.

Tilla fräste åt Messi imorse när de möttes vid lådan. Messi luktar säkert annorlunda. Framför allt ser hon ju annorlunda ut nu när hon inte längre har sex ungar i magen … Kanske är Tilla lite sotis? Medan Messi bara tycker att de hade det mysigt igår när de var så nära varandra och att allt är som förr med sex små undantag …

Åtminstone en av ungarna är definitivt tabby. Igår kom Dante och frågade om jag hade sett att en av ungarna hade en smiley på sidan av magen. Och det har den faktiskt. Kanske borde den få heta Smiley?

Namn ja … Vi kommer att ge katterna temanamn. Men vi hade ju inte precis planerat att få sex katter. Och än så länge vet vi ju inte ens hur många honor och hanar det är. Jaja. Det är lite roligt att tänka på temanamn och vi får väl se vad det blir framöver.