Okej, det verkar som om det kan bli fem kattungar. Vi gissar på det i alla fall. Tilla är nu på dräktighetsdag 42 och väger 4040 g, vilket innebär en total viktuppgång på 660 g. Och om man jämför med för en vecka sedan då hon vägde 3770 g innebär det enligt uträkningen (vikt dag 42 – vikt dag 35)/50 att hon får 5,4 kattungar. Men det är en högst ovetenskaplig formel och brukar inte alltid stämma. Ja, det blir i alla fall inte bara en kattunge. Men sen ska de ju vara friska och glada och, framför allt, levande. INGENTING är säkert än.

Men Tilla tycks må bra. Hon ligger och jäser på hallmattan eller i nån fåtölj. Ibland står hon nedanför nåt och liksom funderar på om hon ska kunna skutta upp, eller om kanske magen kommer vara i vägen. Ibland skuttar hon, ibland bestämmer hon sig för att lägga sig och vila nån annanstans.

Både Tilla och Messi är oerhört mysiga. De ligger gärna nånstans i närheten av Per och mig när det är natt. Tilla kommer och spinner och vill bli klappad nån gång på morgonkvisten medan Messi ligger mellan oss hela natten. Båda äter som hästar. Även Messi har lagt på sig lite och det är bara positivt.

Vi bestämde oss ju för att chippa Messi i augusti och vi tycker att det funkar väldigt, väldigt bra. Hon har blivit lugnare och är så där mysig som när hon var som trevligast innan chippningen. Chippning innebär alltså kemisk kastrering med Suprelorin, ett implantat som sätts in under nackskinnet och ska göra att hon blir som kastrerad tills medlet slutar verka, vilket vi hoppas tar drygt ett år.

Till sist så har vi kollat Sols hjärta idag. Ingen anmärkning. Sååå skönt! Nu är hon redo att paras! Vi hoppas på finfin hankatt till henne. Får se vad som händer.