Oj! Många intresserade av kattungar. Jättekul. Jag hoppas att alla som vill ha en sibirisk kattunge hittar en!

Vi har som sagt ingen kölista. Vi kommer däremot att vika några dagar kring påsk åt att låta de intresserade komma hit och titta på kattungarna. Sen väljer vi rätt familj till rätt kattunge. Det beror på kattens kynne lika mycket som köparens. Nej – det är icke särskilt vetenskapligt. Mer en känsla.

Och hur mår Messi – the mother to be. Jotack fint! Hon är keligare än nånsin. Förra gången tror jag att hon hade fullt upp med att lära känna sig själv som dräktig. Nu vet hon att vi kan vara till hjälp. Hon kommer och spinner som aldrig förr och det är väldigt, väldigt trevligt! Hon har gått upp 700 gram. Det har gått 49 dagar sen hon parades första dagen och det är följaktligen 16 dagar kvar till dag 65. Förra gången födde hon dag 64. Söndagen den 16 mars är alltså en möjlig dag. Vi får väl se. Förra gången hade hon gått upp 640 gram dag 49. Då fick hon sex ganska små ungar. Kanske är det tre jättekatter eller tolv pyttesmå. Man vet inte. Fast tolv är nästan orimligt 🙂

Tilla skuttar omkring och stryker sig mot Messi. Jag undrar om hon fattar vad som är på gång. Nästa vecka ska hon ställas ut i Sollentuna. Både på lördagen och söndagen. Det ska Sol också. Vi vill inte ha dem i samma bur eftersom de inte är vana vid varandra, så nu måste jag sy ett burskynke igen. Herregud. I morgon måste detta göras om jag inte vill ligga och svära på golvet i veckan. Ta med symaskinen till Helsingfors dit jag ska på tjänsteresa? Hahaha!

Ser fram emot utställningen. Det är alltid lika spännande! I bästa fall spinnande! Och det är trevligt att träffa alla kattvännerna – även de tvåbenta alltså.

Vi hade Sols fodervärdsfamilj här på middag i förra veckan och jag är säker på att hon har ett fantastiskt bra hem. Det känns väldigt skönt!

På tal om middag. Idag försökte Per att få Messi och Tilla att välja mellan olika blötmatsalternativ. En tass på rätt sort och det var det de skulle få. Det misslyckades. Så här förvirrade var de –

Messi

Snälla? Ge oss bara nåt! Jag är dräktig!

 

IAMS

Tilla? Ska vi ta den här? Jag är hungrig.

Till sist – kulltemafunderingar.

Potatissorter –
Minerva, Rocket, Swift, Amandine, Maestro, Taisiya, Asterix och Bintje.

Eller om de bara är två. En hona och en hane –
Syrran och Brorsan.

Stockholmsförorter –
Märsta, Kista, Farsta, Årsta och lilla Vickevire. Närå. Den sista ska ju såklart heta Hammarby Sjöstad. Eller inte. Fast vi känner till två katter som heter Kista och Märsta. Det tycker vi är väldigt roligt!

Funderar ett tag till! Till dess myser vi vidare med katterna!

mys

Dante och Tilla