Ibland undrar inte bara andra utan även vi, varför vi ställer ut våra katter. Den här helgen har varit fantastiskt bra. På alla sätt. Och – det har varit utställning i Sollentuna både lördag och söndag. Jag kanske kan förklara varför vi ställer ut katterna …

Man går upp i ottan när det är utställning. Ofta måste man vara där (var det än är) senast 08.30. För att få en bra bur till katten/katterna, så måste man komma tidigare än så. Nu hade vi en evinnerlig tur eftersom kompis Kerstin frågade oss redan i fredags kväll om hon skulle boka bur till oss när hon ändå var där. ”Ja tack – boka en dubbelbur och en enkelbur eftersom vi gärna har Wilda (Mississippi) bredvis oss på lördagen och Hawaii på söndagen”. Så fick vi sova en halvtimma extra innan vi åkte till Sollentuna på lördagsmorgonen!

Så börjar själva utställningen. Oftast döms de Sibiriska katterna på sluttampen. Det enda som är bra med det, är att det finns en massa tid att prata med alla kattägarkompisar. SÅ trevligt! Självklart blir det en massa nördprat om katter, men det är en massa annat också. Livet och skoj och lite katt igen. Det har varit en väldigt trevlig helg! Vi har fått mycket att tänka på vad gäller kattgård på tomten. Att det bästa sättet att hantera kattpälsen är att kamma, kamma och KAMMA! Gärna med nån typ av mirakelmedel. Sånt har vi. Och kam. Har vi också. Och ja – det blir bra!

Så har vi träffat några av våra ”följare”. Trevligt! Kul att höra att det finns folk som gillar våra katter och Scatters sida! Dessutom har vi berättat om rasen för de som funderar på att skaffa en Sibir men som inte vet så mycket. Trevligt!

Just den här helgen har varit väldigt, super, extrabra. Messi ser snygg ut och det tyckte domarna också! Hon blev BIV (bäst i variant) hos sina domare – Annelie Persson och Veikko Saarela- båda dagarna i stor konkurrens! Väldigt bra! Väldigt roligt! Tilla fick fantastiska bedömningar trots att vi trodde att hon skulle ryka tidigt eftersom hon så nyligen haft kull och är tunn med lite päls. Chai är nu dokumenterat fin! Vi visste det ju redan, men hon blev BIV och nominerad till det som bäst beskrivs som ”finalen” på lördagen och fick en superbedömning på söndagen.

Det var också roligt att två av katterna från Amerikakullen ställdes ut under helgen. På lördagen var Mississippi (”Wilda”) där och fick, trots lite protester från hennes sida, ett certifikat och fin bedömning, och på söndagen ställdes Hawaii ut och gjorde så bra att hon blev nominerad till panelen. Kul!

Så – vi har givit och fått tack vare katterna, vännerna och … andra. Det uppskattar vi!

Vårt andra stora, gemensamma intresse i familjen är fotboll – där gick det också bra igår! En bra helg!

Messi bedöms av Annelie Persson

Messi bedöms av Annelie Persson

Chai, Messi och Tilla

Chai, Messi och Tilla

Chai

Chai

Chai höjs till skyarna av domare Michael Edström

Chai höjs till skyarna av domare Michael Edström

Chai - BIV och NOM på lördagen

Chai – BIV och NOM på lördagen

Man blir trött av utställning, tycker Chai

Man blir trött av utställning, tycker Chai

Helgens skörd

Helgens skörd