Messi är en klok katt. Nu när de små kattungarna har lärt sig att de ska promenera ner för rampen från bolådan till golvet, så har Messi kommit på att hon kan lägga sig nedanför rampen och mammajama, så kommer alla ungarna ner och lägger sig vid henne för att få mat. Det har ju blivit lite trångt i bolådan. Men ungarna tycks också äta lite när de tycker att de behöver. Ibland har de det roligare med varandra när de leker. Det gäller att passa in uppläggning av mat till Messi och Tilla vid rätt tillfälle, bara. Om man gör det när Messi matar, så ställer hon sig upp på en gång. Hon äter när och vad som helst just nu. Inte undra på – att ge sex ungar mat kräver ju att hon kan ”ta” av nåt också.

bolåda

Alla katter på samma ställe. Men lite utspridda …

Vi har pratat en del om skillnaderna mellan att ha en eller två kattungar, jämfört med sex. Till färre ungar måste det ju bli mer mat? Och sex syskon måste ju ha andra förutsättningar än en ensam. Behöver ju inte vara bra eller dåligt. Men olika …

systrar

Systrar

Tilla är också klyftig. I morse kom hon inrusandes i sovrummet med en liten leksaksekorre som hon lämnade på huvudkudden. Jag kastade iväg den och hon kanske förstår att hon kan apportera. Det kunde Messi redan när hon kom till oss, så vi vet ju att det funkar. Messi har även lärt sig ”rulla runt”. Undrar om äldsta sonen orkar lära Tilla detta också. Han är den bäste pedagogen nämligen!