Jag är så oerhört glad för de fina katterna vi har! Messi, Tilla och Sol. Och alla kattungarna! Både förra kullen och den här. Friska, glada katter!

Idag har vi varit på kattutställning. Det var meningen att både Tilla och Sol skulle ställas ut, men Tilla fick inte vara med eftersom hon har varit hos veterinären nyligen. Sol däremot! Snyggkatten! Dotter till Messi (S*Honungslyan’s Kardemumma) och S*Milashka’s Hedeon. Idag blev hon Champion! Den franske domaren, Robert Lubrano, tyckte uppenbarligen bra om henne. I konkurrens med två andra fina katter fick hon alltså sitt certifikat och blev Champion. Jätteroligt!

Stort tack till fodervärdsfamiljen för fantastiskt engagemang och jättebra preparering inför utställningen. För den som inte vet så betyder preparering i det här fallet att katten är badad i rätt tid inför utställningen. Att hon har förberetts för att vara så fin som möjligt.

 

Sol

Sol

Robert Lubrano och Sol

Robert Lubrano och Sol

Champion Sol

Champion Sol

Idag har vi tagit bort gallret mellan köksdelen och övriga lägenheten (ja, lite stängda dörrar så här i början, men ändå) eftersom Florida lyckades klättra över till andra sidan via pallar och galler. Messi brydde sig föga om äventyret. Så nu är det frigång. Florida har hittills varit vaknast, så hon har undersökt mest. Det är också hon som glatt sätter i sig råa (frusna, sen microtinade) kycklingvingar tillsammans med sin mamma. Igår kuttrade Messi på ett alldeles speciellt sätt och det var bara två av ungarna som kom. Hon måste ha sagt ”Kom och testa lite kycklingvingar, det är mumsisch” för de båda som kom, provåt också. Florida och Mississippi. Småtjejerna! Tuggatuggatugga, med ben och brosk och lite kött. Med sina små tänder.

Att vara tillsammans med de här stora och små katterna är en ynnest! Att se dem sova, äta, kämpa, knata på sina små ben, att veta exakt hur de ska bete sig just nu. Och nu. Och nu. Fantastiska instinkter som gör allt så självklart. Så enkelt. Och vi är mitt i det. Härligt!