I början av nästa vecka hoppas vi att kattungarna kommer. Det är väldigt spännande! Jag är inte helt säker på att jag kommer att vara med. Vet inte om jag kommer att klara av om nåt går åt skogen. Per har däremot läst in sig på allt och kommer garanterat vara den bäste barnmorska man kan tänka sig. Både som stöd och hjälp. Fast vi hoppas ju att Messi ska klara av det själv …

Hon har alltid sovit i strumplådorna och under badkaret – vi får väl se om det är där hon bestämmer sig för att föda också? Annars har vi en jättefin bolåda nu. Vi har fått låna den av en kompis som lät bygga den inför kattfödsel för några år sen. Efter två kullar kastrerades honan så just nu behöver de inte lådan.

bolåda

Jag har lagt tidningspapper i botten, det är dubbla lager lupusfäll och till sist bäddat med gamla lakan. Ska försöka få tag i vuxenblöjor eller motsvarande under helgen, så kan man lägga dem mellan lakanet och lupusfällen. Det blir ju väldigt mycket enklare att bädda rent då!

Hoppas bara att Messi hittar dit när det är dags. Tilla har redan varit och inspekterat i alla fall. Hon började genast mjölktrampa på det mjuka underlaget!

Undrar så hur hon kommer att bete sig när det är dags? Jag har hört om katter som hämtar de tilltänkta barnmorskorna när ungarna är på väg. Det är så himla häftigt! Hemförlossning, liksom.

Ändå häftigare är att min bror och hans fru ska ha ett riktigt barn (!) på tisdag, 26 mars. Kejsarsnitt, därför vet man datumet 🙂 Många nya små liv ska se dagens ljus i början av nästa vecka. Spännande!!!