Igår när vi satt en lång stund och bara tittade på alla kattungarna så hörde vi plötsligt ett litet mullrande ljud. Vi förstod inte varifrån ljudet kom förrän efter ett tag. Det var en av katterna som spann för första gången! Han hade varit i Pers famn en stund och sen när vi släppte ner honom till Messi för att äta så började han spinna som en mycket liten båtmotor. Så sött! Än så länge har vi bara hört honom spinna. De andra börjar väl snart de också!

När Messi tycker att hon givit mat tillräckligt länge så bara reser hon sig och går. Ungarna är så tunga att de faller av som mogna äpplen om det skulle vara så att de fortfarande diar när mamma katt tycker att det räcker.

Ganska ofta sover alla ungar när hon går, men lika ofta är det i alla fall en som är vaken och promenerar omkring bland sina sovande syskon. Klampar omkring på vingliga ben, över någons lilla ansikte, på någons mage. Kanske finns det en kompis som sover lättare än de andra? Kanske kan man väcka nån genom att slicka lite på ett öra? Om inte så kan man alltid fortsätta att bygga muskler och öva sig på att gå. De går som små fyllon. Raglar omkring och välter när de hittar sitt eget bakben att leka med. Huvudet är så stort att de kan välta bara genom att titta lite uppåt.

Om alla ungar är vakna så har de börjat busa med varandra. De fajtas med sina små tassar och viftar kors och tvärs utan kontroll. Man kan ju titta på dem i timmar och bara förundras över hur otroligt gulliga de är!

När de blir lite äldre kommer Tilla ha fullt upp med alla slagskämpar. Undrar hur Messi kommer att hantera alla de yngre katterna när de börjar bli lite mer sociala?

Vi har för övrigt ställt ner bolådan på det ursprungliga stället igen. Inget knorr från Messi. Än så länge.

bild

Liten katt

bild

Tre vänner sover i hög

bild

En vaken fröken har hittat kompis att somna på

bild

Golden? Sover hur som helst sött!